KOMPASS ELLER KARTA?

fredag 1 januari 2021

Kompass eller karta

Det är så märkligt! Jag kan se hur hon vill, jag ser att det är viktigt på riktigt för henne. Jag hör henne berätta hur magiskt det blir när hon är framme på den plats dit hennes inre kompass pekar. Passionerat pekande pil mot kompassrosens bakgrund. Riktningen är oändligt tydlig. Ändå sitter hon cementerat fast och studerar kartans detaljer. Snabbaste vägen, genvägen, minst kuperade vägen, säkraste vägen, vägarbeten, trafikflöden, hinder på väg.

Bara runt i cirklar

Hon kan alla vägarna. Vissa känner hon innan och utan, de är dem hon brukar testa att provgå på. Utan att ha med sig kompassen provgår hon dem, testar kartan lite bara. Resultatet blir att hon hamnar tillbaka där hon var innan, och där hittar hon kompassen igen. Hon följer pilens riktning och tar ut kursen mot målet. Hennes blick ser längtansfullt i dess riktning och känner hur viktigt det är för henne att komma dit. Tar återigen fram sin karta och börjar leta efter den bästa vägen. Djupt försjunken i logiken kring kartan glömmer hon sin kropps längtan och sitt hjärtas passion. Vilken väg är den perfekta och rätta?

Ett steg

Tänk om hon istället valde att lita till all den erfarenhet hon har byggt upp. Lita på att hennes inre vishet och summan av hennes kunnande kommer att föra henne på en tillräckligt bra väg. Tänk om hon helt enkelt skulle fråga sig: ”- Om jag ska ta ett litet och verkligt steg närmre min längtan idag, vilket skulle det vara?”

Tänk om hon tar det steget i den riktning hennes kompass visar. Ett tillräckligt stort eller smått steg för att känna sig okej med den nya positionen. Därifrån kan hon nästa dag ta ännu ett aktivt och medvetet steg i den önskade riktningen. En vecka senare har hon tagit sig sju steg närmre målet. En månad 28-30 steg närmre målet. Hon kan ta stegen i en takt som passar hennes dagsform, hon bestämmer själv hur modig hon är just den dagen och från den positionen.

Ett litet steg i taget i en önskad riktning för henne tveklöst närmre sin längtan. Snabbare än hon någonsin trott möjligt är hon där. Tänk så lätt det är ändå att nå sina mål, när man väljer att agera istället för att ponera.

Vem är hon?

Hon är jag! Du är hon! Din vän som är så full av längtan, eller besvikelse över det som inte blivit. Ditt företag som står och stampar, eller går som tåget, har mycket av henne i sig. Hon är din familj. Ditt barn som vill så mycket men inte vet rätt väg. Många av henne har inte ens en tydlig bild av sin längtan, sin passion. Vissa känner bara att något saknas.

Utan både kompass & karta?

Jag har dedikerat resterande del av mitt liv åt att hjälpa henne att

  • finna sin längtan, passion, syfte.
  • se sina styrkor och bygga vidare på dem
  • finna modet att ta stegen
  • ta ett litet steg i taget i önskad riktning
  • reflektera och fira över resan

Hur det än är, så är det hon som har de allra bästa svaren för henne. Jag kan aldrig tala om för henne hur hon ska göra, tänka, önska. Det blir helt enkelt inte grundat i de kartor hon har utforskat och därmed inte del av hennes verklighet.

När du, precis som hon, vill uppleva det härliga i att bli coachad, finna och följa passionen/syftet, kontaktar du mig här. Jag finns här för att skapa fokus, engagemang och glädje för henne och dig!

Mer av och om mig

Genom att fylla i din epost här nedan försäkrar du dig om att du får mina blogginlägg när de publiceras.

I månadsskiftet januari – februari 2021 kommer min första bok ut. Du kan beställa den genom att klicka här.