Vilkas Podderier

Det var i oktober 2019 och Mikael trodde att han skulle göra ett speakeruppdrag. Han tågade glatt iväg till studion för att träffa ljudtekniker Ken Berglund. Intet ont anade kliver han på och blir förvånad när hans fru Anna är på plats. Ännu mer konfunderad blir han när de båda ska in i samma studiorum. När Anna förklarar att han inte ska ha med sig något manus så blir han nästan lite irriterad och undrar vad han gör där. Anna svarar att de ska starta en podd, och att den ska komma ut varje tisdag. Här var Mikael på väg ut genom dörren, men eftersom man inte ska dö nyfiken satte han sig ner och pilotavsnittet spelades in.

Vilkas Podderier föds

Det första avsnittet av Vilkas Podderier fick heta Del 1 – Piloten. Att prata och låta munnen gå utan att fastna i tankar kring format var först något av en utmaning för Mikael. Men redan några minuter in i första avsnittet kan man höra att han börjar slappna av.

Anna lyssnar mycket på poddar. Hon förklarar att det handlar om att bara låta munnen gå, och se var man hamnar. Här tar mediemannen Mikael vid och säger att det nog ändå bör finnas en tanke om målgrupper, längd på avsnitt, någon igenkänningsfaktor och så vidare. Anna bara log inombords eftersom allt talade för att han var ombord. En podd hade skapats.

Vad handlar den om?

Anna och Mikael är gifta och driver även företag tillsammans. Tillsammans pratar man om allt som hör livet till och lite till. Hur hantera jobbstressen? Hur är det att vara ”mitt i livet”? Vad gör en coach? Hur fixar du hemmafesten? Hur vår hjärna styr vår upplevda livskvalitet. Anna Vilkas är MCC (Master Certified Coach) och Mikael är mediemannen med den välkända speakerrösten.

Var hittar jag den?

Podden finns överallt där poddar finns. Nya avsnitt av Vilkas Podderier kommer ut varje tisdag. Vi önskar dig många härliga skratt, nya insikter och njutningsfull lyssning.

Och eftersom du vill följa podden väljer du bara att prenumerera på den på din favoritspelare. Mycket nöje!

Lyssna på Vilkas Podderier

Vilkas Podderier finns där poddar finns. Eller som ovan på Spotify. Mycket nöje!