VILKAS PODDERIER

Det var i oktober 2019 och Mikael trodde att han skulle göra ett speaker uppdrag. Han tågade glatt iväg till studion för att träffa Ken Berglund. Intet ont anade kliver han på och blir förvånad när hans fru Anna är på plats. Ännu mer konfunderad blir han när de båda ska in i samma studiorum. Och när Anna förklarar att han inte ska ha med sig något manus så blir han nästan lite irriterad och undrar vad han gör där. Anna svarar att de ska starta en podd, och att den ska komma ut varje tisdag. Podden ska heta Vilkas Podderier och handla om allt mellan himmel och jord. Här var Mikael på väg ut genom dörren, men eftersom man inte ska dö nyfiken satte han sig ner och pilot avsnittet spelades in.

Vilkas Podderier föds

Det första avsnittet av Vilkas Podderier fick heta Del 1 – Piloten. Att prata och låta munnen gå utan att fastna i tankar kring format var först något av en utmaning för Mikael. Men redan några minuter in i första avsnittet kan man höra att han börjar slappna av.

Anna lyssnar mycket på poddar. Och har en bild av att man helt enkelt bara öppnar munnen och låter en massa ljud komma ut kring ett ämne. Hon förklarar att det handlar om att bara låta munnen gå, och se var man hamnar. Här tar mediemannen Mikael vid och säger att det nog ändå bör finnas en tanke om målgrupper, längd på avsnitt, någon igenkänningsfaktor och så vidare. Anna bara log inombords eftersom allt talar för att han är ombord. En podd har skapats och första avsnittet må vara lite svajigt men det är ett avsnitt. Här kan du lyssna på Piloten:

Vad handlar den om?

Anna och Mikael är gifta och driver även företag tillsammans. Tillsammans pratar man om allt som hör livet till och lite till. Hur hantera jobbstressen? Hur är det att vara “mitt i livet”? Vad gör en coach? Hur fixar du hemmafesten? Hur vår hjärna styr vår upplevda livskvalitet. Anna Vilkas är MCC (Master Certified Coach) och Mikael är mediemannen med den välkända speakerrösten.

Var hittar jag den?

Podden finns överallt där poddar finns. Nya avsnitt av Vilkas Podderier kommer ut varje tisdagsmorgon.

Under sommaren 2020 gör makarna en sommarspecial med gäster som talar om livet i skuggan av Corona. Här länkar vi till poddspelaren Podbean.

Del 60 – En trendspaning och lite om ofrivilligt poddande. Vilkas Podderier

I detta avsnitt nummer 60 i ordningen får du ta del av en trendspaning och den ofrivillige poddaren Mikael Vilkas får reflektera över podden som fenomen. Självklart blir det också tid över till "Veckans nonsens" och mycket mer. Vilkas Podderier är en podd med makarna Anna och Mikael Vilkas. Tillsammans pratar de om allt som hör livet till och lite till. Anna är Mastercoach med en passion för entreprenörskap och framtidens organisation. Hon arbetar primärt med VD och ledningsgrupper i medelstora organisationer för att skapa tillväxt genom fokus, engagemang och glädje. Mikael är mediemannen med välkända speakerrösten, bakgrund inom TV, musikbranschen och med mängder av radioguld. Trummorna står i vardagsrummet och guld- & platinaskivorna pryder gästtoaletten. Framtidens marknadsföring, film & digitala kanaler är hans hemmahamn.
  1. Del 60 – En trendspaning och lite om ofrivilligt poddande.
  2. Del 59 – Vad är passion?
  3. Del 58 – Är rovdriften över?
  4. Del 57 – Om att Chilla
  5. Del 56 – Världens bästa rådgivare!

Vi önskar dig många härliga skratt, nya insikter och njutningsfull lyssning.

Du vet väl att Anna även bloggar? Här har du kan du läsa mer om hennes tankar och erfarenheter. Den bloggen skulle kanske heta Vilkas Bryderier för att matcha Vilkas Podderier, det tål att tänkas på. Hur som helst om du är nyfiken att följa bloggen, fyller du bara i din mejladress nedan. Då blir du först med nyheterna, när de kommer ut. Och eftersom du vill följa podden väljer du bara att prenumerera på den på din favoritspelare. Mycket nöje!