DET DÄR LILLA EXTRA!

torsdag 14 februari 2019

En hyllning till John Henric

Det var dagarna före sportlovet och tvättmaskinen gick för fulla muggar. Några skulle åka skidor och andra till värmen och alla ville ha sina favoritplagg med sig. Jag öppnade tvättmaskinen för att ta hand om den våta 60-tvätten. Lika metodiskt som alltid, sorterar jag det som ska hängas att torka från det som ska in i torktumlaren. Plötsligt får jag tag i en tröja som ser ut att vara till en 8-åring. Det var en fin mörkblå polo och jag förstår inte hur den har hamnat bland våra kläder. Yngst i vårt hushåll är Moa 17 år, och den är alldeles för liten för henne. Plötsligt inser jag…

Men nej! Hur i hela världen kunde det bli så här?

Det är inte ett barnplagg. Det är min mans favorittröja. En polo i kashmirull, som han fick av mig i julklapp. Jag har varit så glad att jag köpte den, eftersom han verkligen har njutit av att ha den på sig. Han har till och med klappat på den eftersom den har varit så skön. Jag har tvättat hans favorit i 60 grader! Grattis Anna, bra jobbat!

Att göra det lilla extraSom bilden visar var det ett hopplöst fall. Hur mycket jag än skulle försöka dra i tröjan, skulle han aldrig igen kunna ha den över sin skjorta!

Nu var goda råd dyra!

Jag ville verkligen att min man skulle få fortsätta att ha på sig sin polo som han älskade. Jag hade köpt den på John Henric och surfade in på deras hemsida: www.johnhenric.com. Det fanns inte en enda polo i hans storlek, och inte heller i den blå färg som han tyckte så mycket om. Det fick bli att ringa till butiken vi handlat den i. Jag fick ett fantastiskt trevligt bemötande men tyvärr fanns ingen polo. Det skulle dock kunna vara så att butikschefen, som vid tillfället befann sig i NK-butiken skulle kunna hjälpa mig ytterligare. Jag ringde genast dit och höll tummen!

Förstklassig service!

Vad fantastiskt det är att bli tagen på allvar! Jag berättade för butikschefen vad som hänt, och att jag verkligen vill finna en ny polo, helst i samma färg till min man. Hon förklarade att de var slut och att de inte tillverkas så här års. I nästa andetag erbjöd hon sig att undersöka med butikerna runt om i Sverige om någon skulle kunna ha kvar ett exemplar. Det var alls inget problem, utan hon ville gärna hjälpa mig med det. Hon hörde på mig att det var viktigt.

Redan här kände jag mig imponerad av hur jag blivit bemött. Det är så mycket lättare att bara konstatera att tröjan tyvärr är slut och inte kommer att tillverkas igen förrän till hösten. Här valde man istället en lite mer besvärlig väg, för att hjälpa en kund med ett problem. Att göra det där lilla extra, tänk vad det värmer!

Sagt och gjort, jag lämnade mina uppgifter och la på luren. Därefter ringde jag min man och berättade vad som hänt. Han är snäll och sa att en olycka händer så lätt, men jag kunde höra att han var besviken.

I en butik i Barcelona

Några dagar senare är jag i en butik i Barcelona tillsammans med min dotter Moa, när telefonen ringer. Det är en sprudlande glad röst som presenterar sig och berättar att hon ringer ifrån John Henric på NK.

”Men hjälp! Säg inte att du har hittat tröjan?” säger jag. Hon svarar ”Jovisst har vi det! Det fanns ett exemplar i en butik i Lund och de skickar den till NK idag!” Ett härligt porlande skratt följde. Jag blev så himla glad och tacksam över att det finns människor i företag som väljer att göra det där lilla extra. Det kom till och med en liten glädjetår där i butiken i Barcelona.

Att överträffa förväntningar

Idag, på alla hjärtans dag, gick jag och min man in på John Henric NK Göteborg. Butikschefen var inte på plats men en jättetrevlig tjej var väl insatt i historien om tröjan. Jag tackade av hela mitt hjärta för hjälpen och fick till svar:

”Vi på John Henric vill alltid göra det lilla extra för våra kunder!”

Och där kära John Henric, vann du våra hjärtan, på alla hjärtans dag!

Så här glad är min man i sin nya tröja. Den åkte på direkt och han har klappat på den och konstaterat att den kanske till och med är skönare än den förra!

Slutkläm

Med det här inlägget, på alla hjärtans dag, vill jag hylla alla er som gör det där lilla extra i vardagen och som på det sättet sprider kärlek och värme! TACK! Vill du ha hjälp med att definiera var ert lilla extra är, kontakta då mig här

När du har fyllt i din e-post adress här nedan, kommer du alltid att få mina inlägg så fort de är publicerade!

Anna Sanderoth Vilkas är Coach, Mentor och Affärsutvecklare på Sumo Business Development

Fotot med tvättmaskinen är taget av:  Nik MacMillan