VAD VILL JAG ISTÄLLET, SÅ ATT 2018 SKA BLI PERFEKT?

fredag 29 december 2017

Coaching Skapa din framgång Anna Sanderoth VilkasCoaching handlar om att sätta ljus på det jag vill. Att göra tydligt vad det i sin tur kommer att leda till i det långa loppet, och hur det hänger ihop med det som är viktigt för mig? Hur kommer det att passa in i de sammanhang jag verkar i, min familj, arbete, vänner osv? Hur ser jag till att allt det här hänger ihop så att det blir lätt för mig att ta nästa naturliga steg i min utveckling? Det är ljuvligt att ha en coach, och om man inte har det kan man nöja sig en stund med självcoaching.

Att göra 2018 till ett riktigt härligt år

Från inte…

Det är lättare för vår hjärna att identifiera hot, problem och farhågor än att se möjligheter. Det är ren överlevnadsinstinkt från den tiden vi människor levde på stäppen. Vi kan därför lika gärna använda oss av det när vi ska göra 2018 till ett riktigt härligt år. Här kommer enkla coaching tips. Börja med att skriva ner en lista med sådant som du inte vill ska hända under 2018. Det kan vara vad som helst stort som smått. Bara du vet vad som ska vara med på din lista.

…till istället…

Gå därefter igenom listan av vad du inte vill ska hända och skriv ner hur du vill att det ska bli istället. Ju fler istället du kommer på desto bättre. Du kan vara nöjd när du har fler än fem istället för varje inte-punkt. Dina istället kan vara sådant som du redan har eller gör idag och som du vill ha mer av under nästa år. Det kan vara sådant som du ser att andra gör och som du skulle kunna prova att göra. Eller varför inte helt enkelt bara sikta mot mirakel och välja något som hade varit alldeles fantastiskt om det kunde komma att hända innan 2019 har rullat in. Allt är möjligt och upp till din coaching av dig själv.

…skapar möjligheter!

Vilka alternativscenarion du än väljer så kommer de att göra att du ser möjligheter där du tidigare såg hinder. Med mängder av möjligheter i fokus kommer 2018 ha större chans att bli ett riktigt drömår. När du sedan utvecklar och binder samman dina möjligheter kommer du att känna hur din motivation påverkas. Här är det viktigt att göra det som vi gör i professionell coaching, att ta hänsyn till de sammanhang du är verksam i, och se till att fundera över vilka positiva effekter dina alternativ skapar för andra runt omkring dig.

Vilken är din story?

Allra starkast blir det när du helt enkelt gör en storyline där du utgår ifrån att du är i slutet av 2018 och allt du önskade har infriats. Tillåt dig att använda dina berättande förmågor. De har du med dig från urminnes tider, när vårt sätt att sprida kunskap och utveckling var att samlas vid lägerelden och skapa gemensamma bilder av vad vi vill åstadkomma. Om vi inte hade varit berättande med förmåga att samlas kring en vision, så hade vi sannolikt fortfarande suttit vid elden framför grottan.

Valda delar av Annas 2018

Bjuder här på ett litet smakprov ur mina målbilder för 2018. De är skrivna som att jag ser tillbaka på hur 2018 har varit. Håll tillgodo…

Under 2018 har jag verkligen kunna känna mig stolt över mitt sätt att leva. Det ger mig kraft och energi vilket gör att jag är närvarande i nuet. Med den planering som jag påbörjade i slutet av 2107 har jag kunnat säkerställa att det funnits luft för det som är viktigt på riktigt. Det har bidragit till att jag under året känt mig pigg, glad och pepp! Till stor del eftersom jag har kontroll på min livsrytm och har vetat vad som är viktigt på riktigt. Under det här året har jag haft så otroligt många härliga möten med nära, kära och nya bekantskaper. Det är i samvaron med andra som skratten kommer och herregud vad jag har skrattat under 2108. Bästa skrattåret någonsin.

Viktiga steg

Ett viktigt steg var att införa förberedelsedagar i kalendern och att jag har hållit dem heliga. De har varit enormt energiskapande och jag har lyckats hålla dem så som jag bestämde, osminkad i mys eller träningskläder för att kunna varva arbete med motion på ett otvunget sätt. Motionen har fortsatt att vara viktig och varje vecka under hela 2018 har jag gått minst 70000 steg. De fåtal dagar där det varit omöjligt att leverera 10000 steg har kompenserats av de andra dagarna den veckan så att veckomålet är nått. Det här har fortsatt att vara riktigt viktigt precis som det varit varje dag sedan 1 juli 2017. Resultaten är enorma!

Mående

Jag mår så fantastiskt bra, är i balans och känner mig harmonisk. Det har även varit viktigt att vakna utsövd, äta gott, rätt och precis så mycket som jag vill och behöver. Det har varit härligt att se hur mitt sätt att vara har smittat av sig på barnen och deras varande och vårt gemensamma liv. Helt fantastiskt!…”

… och så fortsätter det!

Slutligen

Vi är alla unikt olika och genom att skapa en målbild som passar dig, är utformad av dig, utifrån det som är viktigt för just dig, där du befinner dig nu, ger du dig själv möjlighet att ta befäl. Vi människor behöver känna att vi har en möjlighet att påverka vårt eget liv och leverne. Den makten har du! Vill du ta den? När det blir viktigt på riktigt för dig att leva livet så som du valt det istället för att leva det som det blir, då ska du ha en coach som hjälper dig att komma ur startblocken och ut på banan! Det är precis det coaching handlar om, att stötta dig att nå dina resultat och hjälpa dig att hålla fokus framåt!

Jag önskar dig ett magiskt och framgångsrikt 2018!

Läs mer: Om människan och berättande