OM CHILLA – JAG SKRIVER TILL DIG!

tisdag 22 december 2020

Författarintervju Anna Sanderoth Vilkas boken Chilla - din guide till framtidens ledarskap

​Den heter Chilla – din guide till framtidens ledarskap. Den visar hur vi med ett modigt och modernt ledarskap skapar framtiden företag. Där alla är delaktiga i att skapa något som är större än summan av delarna. Den är 248 sidor lång och består av fyra delar:

  • Den hållbara människan
  • Framtidens företag
  • Modernt ledarskap
  • Aktivt medarbetarskap

Den här boken handlar om hållbara människor, om framtidens företag, och om ett modernt ledarskap i symbios med ett aktivt medarbetarskap. Jag skriver till dig som vill få mod att skapa fokus, engagemang och glädje. Till dig som vill vara med och vända trenden. Till dig som vill öka det psykiska och samhälleliga välbefinnandet. Till dig som är ledare i ett företag och vill få fakta, inspiration och konkreta verktyg för att vara den moderna ledaren i framtidens företag. Du som inser att:

Att vara ledare handlar inte om att vara allvetande. Att vara ledare handlar om att ta fram det bästa inom de personer du har runt dig för att ni tillsammans ska röra er i en gemensam riktning.

Denna bok är till dig!

Varför Chilla?

Målet med stressen är att vi ska ta oss vidare, inte att vi ska vara kvar i den. Efter stress krävs vila och återhämtning och då aktiveras det parasympatiska nervsystemet; alla delar av kropp och sinne som belastats under stressen byggs upp under vilan. Det ska finnas en bra rytm mellan det sympatiska och det parasympatiska nervsystemet, de är delar av samma helhet och när de samverkar reparerar vi våra egna stress-slitage. Att kalla det vila är missvisande eftersom det snarare handlar om att få tillgång till alla delar av sig själv, även de som stängs av när vi är i stress – exempelvis vår frontallob, där vårt logiska tänkande sker. Jag kallar det därför att chilla!

När vi chillar ökar vår kreativitet, vårt lösningsfokus och vår förmåga att se möjligheter. Vår förmåga att se till helheten och arbeta mot långsiktiga mål ökar också. Den stressbetingade rädslan att misslyckas ersätts av lusten att lyckas.

Vår förmåga att känna fokus, engagemang och glädje sprider sig långt utanför vår egen kropp. Min bok vill berätta om hur vi gör när vi får ett helt företag att chilla och nå sin fulla potential.

Det är min sanning

Boken Chilla – din guide till framtidens ledarskap bygger på mina erfarenheter av vad som ger resultat i små och medelstora företag. Den är full av verktyg, tips och trix. Det är min sanning och en gåva från mig till dig. Den kommer att finnas i fysisk form redan i månadsskiftet januari – februari 2021. Om du vill förbeställa ditt exemplar, kanske till och med ge bort boken som gåva klickar du här för att komma till vår webbshop . Vill du beställa fler böcker samtidigt kontaktar du mig här. Är du nyfiken på hur vi på SumoTeam arbetar för att guida modiga moderna ledare, så finner du mer information på SumoTeam

På Youtube Lassbo förlag finns en lång författarintervju och ytterligare några korta klipp där jag berättar mer om boken Chilla och hur den har kommit till.

Det kommer mera…

Att skriva en bok har varit en fantastisk resa och det har fått mig att inse hur mycket jag trivs med att skriva. Det kommer att bli fler böcker framöver. Men först och främst kommer det att bli fler inlägg på den här sidan. Om du vill säkerställa att du får del av det jag skriver, så fyller du i din epost här nedanför där det står prenumeration. Då vet vi att vi kommer att hålla kontakten med varandra.

Med varma julkramar från mig till dig! Anna (dan för dan före dopparedan 2020)